Menu
EUR
In 2023 is een enorme toename geweest in de aanschaf van warmtepompen

In 2023 is een enorme toename geweest in de aanschaf van warmtepompen

In de eerste helft van dit jaar is een opmerkelijke stijging waargenomen in de aanschaf van warmtepompen, met een indrukwekkende toename van ruim 80% ten opzichte van dezelfde periode in 2022. Een totaal van ongeveer 85.000 warmtepompen heeft zijn weg gevonden naar huishoudens. Prognoses van de branchevereniging geven aan dat het jaar 2023 zal eindigen met een verkoop van zo'n 170.000 warmtepompen.

Analyse van de Stijging

Deze exponentiële groei kan hoofdzakelijk worden toegeschreven aan de implementatie van warmtepompen in recent gebouwde nieuwbouwwoningen. Ongeveer 50.000 van deze nieuwbouwwoningen zijn voorzien van geavanceerde warmtepompsystemen. Daarnaast stimuleert de aankomende regelgeving, waarin vanaf 2026 geen nieuwe cv-ketels meer verkocht mogen worden, de huidige groei. Dit vooruitzicht heeft geleid tot een versnelde adoptie van warmtepomptechnologie, niet alleen bij industriële partijen maar ook bij consumenten.

Voordelen van Warmtepompen

De warmtepomp, die niet alleen dient als efficiënte verwarming in de winter, maar ook als verkoeling in de zomer, biedt talloze voordelen. De veelzijdigheid ervan strekt zich uit tot vloer-, plafond- en muurverwarming, evenals het verwarmen van water, zwembaden en sanitair water. Bovendien onderscheiden warmtepompen zich door hun indrukwekkend lange levensduur, waarbij sommige modellen tot wel 30 jaar meegaan. De duurzaamheid gaat hand in hand met onderhoudsarme eigenschappen, wat betekent dat ze zelden aandacht behoeven.

Subsidies voor Warmtepompen

Een cruciale factor die heeft bijgedragen aan de opmerkelijke stijging is de beschikbaarheid van landelijke subsidies. Onder de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) heeft de overheid in 2023 maar liefst 60 miljoen euro meer subsidie toegekend voor warmtepompen vergeleken met dezelfde periode in 2022. Echter, met slechts nog zo'n 40% van het oorspronkelijke subsidiebedrag beschikbaar, is het raadzaam snel te handelen om van deze regeling te profiteren.

 

 
 

Kommentare (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Schlagworte

Newsletter

Bleibe auf dem Laufenden mit unseren Newsletter-Angeboten
Wähle deine Sprache
Wähle deine Währung

Zuletzt hinzugefügt

Gesamt inkl. MwSt
€0,00
Kostenloser Versand wenn Sie noch €0,00 zusätlich bestellen
0
Vergleichen

Schreibe einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht

Dieses Produkt wurde in Ihren Warenkorb gelegt!